PMT

Ik ben Eliane Leydens, opgegroeid in Ede en gestudeerd aan de sportacademie in Den Haag. Daarna studeerde ik in Zwolle aan de opleiding tot psychomotorisch therapeut.

Ik heb een levendig gezin met mijn man, drie kinderen en onze hond en poes. We zijn allemaal sportief en bewegelijk dus er is altijd veel leven in huis. Door te sporten en de natuur in te gaan met man, kinderen en/of hond hou ik mezelf gezond.

Ik hou van sport en bewegen zo lang als ik mij kan herinneren. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in mensen. Toen ik hoorde van het vak psychomotorische therapie wist ik dat dat precies was wat ik wilde gaan doen. Ik zie psychisch leed als iets heel naars en dat wil ik heel graag verminderen. Dat ik dit kan doen in combinatie met aandacht voor het lichaam en beweging maakt het helemaal compleet. 

Dit mooie werk ben ik gestart bij het UMC in Utrecht, bij de afdeling angst en dwang en bij de afdeling depressie. Daarnaast het ik gewerkt met adolescenten met beginnende persoonlijkheid problematiek. Vrij snel vond ik een erg mooie baan bij het Centrum Voor Psychotherapie in Lunteren, waar ik 16 jaar werkte met mensen met persoonlijkheidsproblematiek. Daar leerde ik o.a. veel over identiteitsproblemen, een laag negatief zelfbeeld en lichaamsbeeld, angst, geremdheid (en het tegenovergestelde daarvan) en over problemen met de emotie boosheid. Toen dit centrum vanuit financieel oogpunt werd gesloten, moest ik verder. Gelukkig kwam de praktijk van Renate en Sigrid op mijn pad en kan ik nu als zelfstandige werken bij deze mooie praktijk.

Ik hou ervan om te kijken achter de in het oog springende problemen en natuurlijk betrek ik daar het lichaam bij. Elke emotie resoneert in het lichaam en geeft bijvoorbeeld ook verandering in de ademhaling. Achter de klachten die we als eerste zien zit vaak een diepere laag die erg belangrijk is.

Mijn werk geeft mij veel voldoening door het contact met cliënten en collega’s. Maar ook door het vertrouwen dat ik krijg en hoop te geven. Ik vind het heel belangrijk om transparant en gelijkwaardig te werken en om niet te oordelen. Hier wil ik elke dag voor gaan en dit hoop ik met veel mensen te delen.