SiRe-psychotherapie, samengesteld met de beginletters van onze voornamen. We kozen het ook omdat we ons de koning te rijk voelen, als twee keizerinnen uit de grote Arcana, blij met deze stap in onze eigen ontwikkeling.

 

 

Ik ben Sigrid Spijkers, een ervaren psychiater met de voeten stevig in de klei en mijn wortels in de Brabantse zandgronden. Komende uit een katholiek arbeidersmilieu heb ik me als geparentificeerde oudste dochter ingespannen om met de mij gegeven intelligentie het onderste uit de kan te halen. Dat wat misschien ooit een heilig moeten was, heeft kunnen veranderen in een met hart en ziel mogen. 

Voor mij past daarbij dit nu (zomer 2019) in samenwerking met een collega te doen in een eigen praktijk. Vrij en bevlogen. Stevig en aards.

Sinds 2008 werk ik als BIG geregistreerd psychiater, eerst bij Scelta, Topreferent Centrum voor Persoonlijkheidsproblematiek van GGNet en van 2014 - 2019 in een FACT team.

Ik heb als allround psychiater ervaring in de tweede en de derde lijn, in zowel het klinische als ambulante werkveld, forensische psychiatrie en verslavingszorg. Mijn aandachtsgebieden zijn door de jaren heen behandelen van complex trauma en ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Als geneesheer directeur, voorzitter Medische Staf en beleidspsychiater heb ik me ook voor het grotere geheel van een grote ggz instelling ingezet.

Daarnaast ben ik systeemtherapeut en groepspsychotherapeut.

Mijn kracht zit in het oordeelsvrij empatisch ontregelen en het met geduld en nabijheid zo lang als nodig volhouden om te bereiken wat mogelijk is. En soms een beetje meer. De mooie ontmoetingen zijn een bron van plezier en dankbaarheid.

Ik put uit vele stromingen en ben gericht op herstel en ontwikkeling op alle levensgebieden. Zingeving en spiritualiteit horen daar vanzelfsprekend bij.

Eerlijkheid, verbinding en harmonie zijn voor mij belangrijke waarden.

Ik houd van buiten zijn, koken en gezellig tafelen en zorg zo voor manieren om bij te tanken en in balans te blijven.

 

 

 

 

BIG-registratienummer: 89032847801

Ik ben Renate Hulshof, opgegroeid in de Achterhoek als oudste van vier kinderen. 

Na de middelbare school ben ik geneeskunde gaan studeren in Utrecht. Al vrij snel werd mij duidelijk dat ik meer in de mens als persoon geïnteresseerd was dan in het 'fixen' van de verschillende lichaamsdelen. 

Sinds 1996 werk ik als BIG geregistreerd psychiater en psychotherapeut, eerst bij het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen en vanaf 1998 bij Scelta, Topreferent Centrum voor Persoonlijkheidsproblematiek van GGNet. 

Hier werkte ik in een klinische setting en in deeltijd, als individueel psychotherapeut, groepspsychotherapeut, systeemtherapeut en als EMDR Practitioner. Hiernaast heb ik mij als voorzitter van de Medische Staf en als beleidspsychiater ook ingezet om de kwaliteit van behandeling binnen GGNet zo goed mogelijk te maken.

Sinds 2022 werk ik volledig in onze eigen praktijk.

 

Als mens en als psychiater werd ik gegrepen door de enorme veerkracht en vechtlust van veelal fors getraumatiseerde mensen en mensen die tekorten hebben opgelopen in hun jeugd. Mensen die kampen met persoonlijkheidsproblemen en of de gevolgen van trauma's wat maakt dat ze in hun huidige leven aanlopen tegen een veelheid aan klachten en problemen. 

Het werken met deze bijzondere doelgroep heeft mijn persoonlijk leven enorm verrijkt en maakt dat ik me bevoorrecht voel met ze te kunnen werken. 

Piano spelen, mountainbiken en wandelen in de natuur zijn voor mij belangrijk om een goede balans te houden in werk en privéleven.

Gelijkwaardigheid, transparantie, bevlogenheid en enthousiasme kenmerken mijn manier van omgaan met de ander, ook als het collega's betreft die last hebben van hardnekkige problemen.

 

 

 

 

 

BIG-registratienummer: 19021718501