SiRe-psychotherapie heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Toch komt de behandeling of diagnostiek in aanmerking voor vergoeding. Vraagt u bij uw zorgverzekeraar na welk bedrag er wordt vergoed voor ongecontracteerde zorg. Wilt u voor vergoeding in aanmerking komen, dan heeft u een verwijsbrief nodig van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.

 

Bij psychotherapeutische en psychologische behandelingen wordt door uw zorgverzekeraar het eigen risico (€385 of meer) in rekening gebracht zowel bij gecontracteerde als niet- gecontracteerde zorgaanbieders.

Heeft u een budget- of naturapolis, dan wordt de behandeling niet volledig vergoed en moet u zelf nog een extra eigen bijdrage betalen aan SiRe-psychotherapie.  Vraag uw zorgverzekeraar voordat u zich aanmeldt hoeveel er wordt vergoed en welke percentage u zelf dient bij te betalen. Bij een restitutie polis wordt de behandeling meestal ook niet meer 100% vergoed en betaalt u mogelijk een deel zelf naast uw eigen risico. U heeft dan wel een vrije keuze voor een behandelaar. De zorgpremie van een restitutie polis is hoger dan van een naturapolis. 

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen de behandeling zelf te betalen, zonder vergoeding door uw zorgverzekeraar. Dan is een verwijsbrief niet nodig. U ontvangt maandelijks een factuur.

 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan alleen per 1 januari van een nieuw kalenderjaar. U dient dan vóór 31 december uw zorgverzekering te hebben opgezegd en u heeft t/m 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Wilt u bij uw huidige zorgverzekeraar blijven maar uw verzekering wijzigen of omzetten naar een restitutie polis, dan kan dit t/m 31 januari. Let op: niet alle zorgverzekeraars hebben een restitutie polis en niet alle restitutiepolissen vergoeden 100%!

 

Zie voor uitgebreide informatie https://www.nza.nl/zorgonderwerpen/dossiers/zorgverzekering/uitgelicht/zorgverzekering-kiezen/natura-of-restitutiepolis/